Tervetuloa maistelemaan!

Huomenna tiistaina 25.7. klo 8-16 välisenä aikana Marjanviljelyn koetilalle voi tulla maistamaan kokeissa olevia mansikkalajikkeita (tunnelissa viljellyt Clery ja Malling Centenary sekä avomaalla viljelty Nobel) sekä tutustumaan kokeisiin. Tervetuloa!

Mikäli haluat vierailla koetilalla muina aikoina, ota yhteyttä Raija Kumpulaan puh. 0207 464 630

Mansikkaisäntä 2017

Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistys ry on valinnut Matti Mölkäsen vuoden 2017 mansikkaisännäksi.

Matti Mölkänen on tehnyt pitkän uran mansikan ja muiden marjojen parissa ja hän on ollut kehittämässä marja-alaa niin markkinoinnin kuin tuotekehityksen osalta.

Matti tutustui marja-alaan vuosina 1983—1985 kesätyössään E-osuuskunta Ekan palveluksessa. Työtehtäviin tuolloin kuuluin mansikoiden osto ja myynti. Tuohon aikaan ostajat noutivat mansikat tiloilta omilla kuorma-autoillaan jakelupisteille, missä lavat koottiin ja lähetykset jaettiin eteenpäin ympäri Suomea. Tuolloin mansikan päälajikkeina oli Senga Sengana sekä Zefyr. Lyhyen aikaa Matti työskenteli myös rehumyyjänä K-maatalous Pasasella, mutta vuonna 1989 hän siirtyi töihin Pakkasmarjalle.

Pakkasmarjan palveluksessa Matti on ollut monenlaisissa töissä; niin tuotannossa, tuoremarjakaupassa kuin pakastemarjan parissa. Vuonna 2000 Matti siirtyi kehittämään Marja Puree -tuoteperhettä ja pääsipä hän pokkaamaan työstään myös palkinnon vuonna 2004, kun Marja Puree palkittiin vuoden Tähtituotteena.

Vuonna 2010 Matin tehtävät muuttuivat jälleen, kun hän alkoi keskittyä viljelijäsopimusten ja raaka-aineostojen tekoon. Vuosien mittaan Matti on tullut monelle viljelijälle tutuksi – erityisesti viimeiset seitsemän vuotta Matti on ollut tiiviisti yhteydessä viljelijöiden kanssa. Pitkän uran aikana hän on nähnyt monta erikoista satokautta sekä marjanviljelyn rakennemuutoksen; tilakoot ovat kasvaneet ja viljely on muuttunut ammattimaisemmaksi. Oman positiivisen vaikutuksen alan kehittymiseen on tuonut myös sopimusviljelyn antama turva sadon markkinoinnissa.

Ensi vuonna Matti on suunnitellut jäävänsä eläkkeelle. Suonenjoen marjanviljelijäin yhdistys haluaa omalta osaltaan kiittää Mattia hänen työstään alan puolesta. Olkoon tämä tunnustus kiitoksemme siitä.

 

Mansikansyönnin SM-kilpailu

la 8.7.2017 klo 16.00
Suonenjoen Mansikkakarnevaaleilla
Tervetuloa seuraamaan Mansikansyönnin SM-kilpailua!

Kilpailussa syödään tuoreita lauantaiaamuna suoraan pellolta poimittuja mansikoita kaksi litraa/joukkue. Mansikansyönnin kutsukilpailuun on valittu viisi joukkuetta. Jokaisessa joukkueessa on kolme jäsentä.

Tämän vuoden joukkueissa mukana ovat:

 1. Mansikkatytöt 1
  Linda Karhunen, Eveliina Kauppinen, Piia Oksanen
 2. Mansikkatytöt 2
  Roosa Pentikäinen, Paula Tegelberg, Roosa Turunen
 3. The Professionals
  Heikki Inkeroinen, Leena Koponen, Anu Venäläinen
 4. MTK Suonenjoki
  Kirsi Nuutinen, Petri Suihkonen, Eija Vehviläinen
 5. Espoon mansikkapojat
  Petteri Flink. Jami Haajanen, Tony Jääskeläinen sekä Valmentajana Ville Järvinen

Jatka lukemista ”Mansikansyönnin SM-kilpailu”

Suonenjoen mansikat hyppäävät jälleen raiteille

Odotettu Suonenjoen mansikan junamyynti Savon radan junissa käynnistyy jälleen ensi maanantaina. Mansikoita myydään tänä vuonna hieman uusilla reiteillä Mikkelin kautta Kouvolaan ja Kuopion kautta Siilinjärvelle saakka kulkevissa junissa 10- 24.7.2017 välisenä aikana kahdessa vuorossa liitteenä olevan aikataulun mukaan.

Mansikan junamyyntikampanja toteutetaan yhteistyössä Suonenjoen kaupungin, VR:n henkilöliikenteen, Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistyksen ja Pakkasmarja Oy:n kanssa. Tämän kesäisen PR-projektin tavoitteena on tarjota junamatkustajille mahdollisuus raikkaaseen ja terveelliseen herkkuhetkeen, tarjota paikkakunnan nuorille kesätyötä sekä edistää samalla seudun ja marjaelinkeinon tunnettuutta.

Tänä vuonna suonenjokelaista mansikkaa tekevät junamatkustajille tutuksi Aleksi Khroustalev, Milja Ikonen, Mira Heimonen, ja Pirskilla Jetsu. Mansikan myyjät tunnistaa junassa pirteistä mansikka-aiheisista työasuista ja erityisen iloisesta ilmeestä.

Makoisat mansikat saapuvat pääosin mansikanviljelijä Matti Kauppinen Jussilan marjatilalta ja osiin Pakkasmarja Oy:n kautta ja mansikoiden turvallisesta matkasta asemalle huolehtii Risto Laaksonen.

teksti: Sari Karhu