EU:n ulkopuolisten kausityöntekijöiden enimmäismäärä kasvaa 4500:lla

29.5.2020

Hallitus päätti tänään sallia aikaisemmin päätetyn 4 500 henkilön lisäksi 1.6 alkaen 4 500 EU:n ulkopuolelta tulevan henkilön maahantulon alkutuotannon sadonkorjuutarpeisiin eli yhteensä 9 000 henkilöä.

Kausityöntekijät EU:n ulkopuolelta pääsevät Suomeen, jos sekä maahan pääsyyn että työntekoon liittyvät lupa-asiat ovat kunnossa ja työntekijällä on työnantajan perustelulomake maahantulon välttämättömyydestä. Suomeen ulkomailta saapuvien tulee olla kaksi viikkoa karanteeninomaisissa oloissa.

Maa- ja metsätalousministeriön tiedotteessa mainitaan, että useita tuhansia työntekijöitä tarvitaan myös kotimaasta. Mikäli maahanpääsyn enimmäismäärä pysyy tänään ilmoitetun suuruisena, jää kokonaismäärästä uupumaan vielä useita tuhansia tavanomaisesta määrästä. 

Lue koko tiedote tästä>>
Linkki MMM:n usein kysyttyihin kysymyksiin