Hankkija ja Marjaosaamiskeskus järjestävät yhteistyökumppaneiden kanssa uudenlaisen koulutuspäivän marjanviljelijöille 7.11.2017
Tarjolla on keskustelevaa tiedonvaihtoa pienryhmissä mm. kastelujärjestelmistä, lannoituksesta, kasvitaudeista ja tuholaisista, koetilan kuulumisista, taimityypeistä ja uusista lajikkeista, marjamarkkinoista sekä yhdistystoiminnasta.
Ilmoittaudu 30.10.2017 mennessä tästä
Tilaisuus on maksuton.
Ohjelma
klo 8.30 Aamukahvi
klo 9.00 Tilaisuuden avaus sekä järjestäjien esittelyt
klo 11.00 Lounas
klo 12.00 Tietorastit alkaa
Tietorasteilla kierretään pienemmissä ryhmissä. Jokaisella rastilla aikaa on puoli tuntia. Rasteilla on tarkoitus tutustua uusiin tuotteisiin, tutkimustuloksiin ja toimintaan sekä keskustella asiantuntijoiden kanssa. Jokaiselta rastilta saat merkinnän rastipassiin. Palauta passisi tilaisuuden jälkeen ja osallistut arvontaan. Arvonta suoritetaan tilaisuuden jälkeen paikallaolijoiden kesken.
- Auditorio
Hankkija, Timo Talvitie
Yara, Ilkka Suur-Uski
Biobag Finland Oy, Jouni Riutta
Kastelujärjestelmät, lannoitus ja biokalvot - Ruokalan kabinetti
Bayer, Minni Tapola
Ajankohtaista kasvinsuojeluaineista.
Luonnonvarakeskus, Päivi Parikka
Torjunta-aineiden teho tuholaisiin ja kasvitauteihin. - Testeria
Itä-Suomen yliopisto, Harri Kokko
Juuristotautien merkitys kasvuston tuottavuuteen ja ikään.
Savon Salaoja Oy, Hannu Kolehmainen ja Jouni Kolehmainen
Peltomaan salaojitus - Ruokala
Marjaosaamiskeskus/koetila, Raija Kumpula
Tutustu vuoden 2017 viljelykokeisiin ja osallistu keskusteluun tulevasta koetoiminnasta. - Marjaosaamiskeskuksen huone 2. krs
Pakkasmarja Oy, Anu Venäläinen ja Terhi Janatuinen
Millainen on Pakkasmarjan sopimusviljelijä?
Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistys ry., Leena Koponen ja Veijo Karkkonen
Tutustu yhdistyksen toimintaan ja palveluihin sekä vaikuta tulevaan toimintaan. - Studia
Marja-Suomen Taimituotanto, Jarmo Röppänen ja Merja Siltala
Taiminetti, Jari Känninen ja Veikko Raivio
Keskustele asiantuntijoiden kanssa erilaisista taimityypeistä ja uusista lajikkeista.
Yhteistyössä marjojen parhaaksi: